ViktVäktarna
Vegetariskt
Rostad tomatsoppa med knapriga kikärtor och mozzarella
3.77 (109)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Kons. körsbärstomater
1 förp
Gul lök
2 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kikärtor
½ förp
Salt
1 krm
Rökt chilimix
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Risoni
1 dl
Mozzarella
½ förp
Bladpersilja
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp lättsaltat vatten till risonin.
Lägg konserverade körsbärstomater i en ugnsform (ca 20x30 cm). Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg kikärtor i en plastpåse och tillsätt salt och rökt chilikrydda. Förslut och skaka runt så allt blandas. Tryck till kikärtorna lite lätt med handen. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kikärtorna ca 10 min, tills de har blivit knapriga. Lägg upp på ett fat.
Hacka gul lök. Hetta upp olivolja i den använda stekgrytan. Fräs gul lök på medelvärme ca 5 min, tills den mjuknat och fått fin färg.
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Tillsätt tomatpuré i grytan med lök och låt fräsa med under omrörning ca 1 min. Rör ner pressad vitlök, de rostade tomaterna, vatten, grönsaksbuljong, torkad oregano och socker. Koka upp och sjud ca 4 min.
Mixa slät med stavmixer och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten till önskad konsistens.
Bryt mozzarella i bitar och strimla bladpersilja.
Blanda ner risoni i soppan. Servera tomatsoppa i djupa skålar. Toppa med mozzarella, kikärtor och persilja.
Smaklig måltid!