Stekt fläskkotlett med krämig purjolök, persilja och citron
20-30
10
Points®värde per portion

Stekt fläskkotlett med krämig purjolök, persilja och citron

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande margarin
  • vetemjöl

Fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Neutral olja
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Krämig purjolök

Purjolök
1 st
Bladpersilja
20 g
Flytande margarin
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Mild senap (Senap)
1 tsk
Citron, (citronskal)
1 st

Till servering

Potatis
400 g
Citron, (citronklyftor)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Förberedelser: Strimla purjolök och hacka bladpersilja. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor, skär bort eventuell fettkant.
  3. Fläskkotlett: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek fläskkotlett ca 3 min per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg på ett fat och täck med folie, torka ur och spara stekpannan.
  4. Krämig purjolök: Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan. Fräs purjolök ca 4 min. Pressa ner vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl. Blanda ner mjölk lite i taget. Koka upp och sjud ca 3 min. Tillsätt dijonsenap och mild senap. Späd med lite vatten till önskad konsistens.
  5. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Rör ner bladpersilja (spara lite till servering) och citronskal i den krämiga purjolöken. Smaka av med lite salt, nymald svartpeppar och pressad citronsaft från halva citronen, klyfta resten.
  6. Servera stekt fläskkotlett med krämig purjolök, kokt potatis och citronklyfta. Toppa med persilja.