Fiskgratäng med sej, potatismos, dill och fänkål

ViktVäktarna

Kalorismart
Utan gluten

Fiskgratäng med sej

potatismos, dill och fänkål
3.82 (177)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande margarin
  • lättmjölk
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Olja
1 tsk
Milda mat 4%
2½ dl
(Mjölk, Laktos)
Majsstärkelse
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Dill
10+10 g
Citron, (citronsaft)
½ st
Salt
½ tsk
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Parmesanost (10 g)
½ bit
(Mjölk)
Tomat
2 st
Rödlök
½ st
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Mospotatis
400 g
Lättmjölk
½ dl
(Mjölk)
Flytande margarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
470 kcal
Fett:
12 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Strimla gul lök och fänkål. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs gul lök och fänkål på medelvärme ca 5 min.
Tillsätt Milda mat, majsstärkelse (utblandat i lika delar vatten), och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 2 min. Hacka dill. Blanda ner dill (spara gärna lite till servering) och smaka av med pressad citronsaft. Klyfta resten av citronen.
Lägg sejrygg i en ugnsform (ca 15x20 cm) och krydda med salt. 
Häll såsen över fisken och riv över parmesan, sätt in formen i mitten av ugnen och tillaga ca 15 min, tills fisken är klar.
 Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär tomat i mindre bitar och finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Blanda ner olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera fiskgratängen med potatismos, tomatsallad och citronklyfta. 
Smaklig måltid!