Köttfärs- och rotfruktssås med spaghetti och persilja
25-35
Laktosfri
16
Points®värde per portion

Köttfärs- och rotfruktssås med spaghetti och persilja

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • köttbuljong
  • sambal oelek

Köttfärs- och rotfruktssås

Gul lök
½ st
Morot
1 st
Rödbeta
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ tärning
Sambal oelek
½ tsk

Tilll servering

Spaghetti (Vete)
125 g
Bladpersilja
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Förberedelser: Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot och rödbeta.
  3. Köttfärs- och rotfruktssås: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Bryn gul lök och nötfärs ca 5 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner pressad vitlök, tomatpuré, rivna morötter och rödbetor, fräs ytterligare ca 1 min.
  4. Tillsätt krossade tomater, smulad köttbuljong och sambal oelek. Koka upp och sjud ca 15 min. 
  5. Till servering: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.  
  6. Hacka bladpersilja. Servera spaghetti med köttfärs- och rotfruktssås. Toppa med hackad persilja.