Krämig saffranspasta med pannoumi och sockerärtor

Pannoumi

Vegetariskt

Krämig saffranspasta med pannoumi och sockerärtor

4.06 (318)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Saffran
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Sockerärtor
1 förp
Pannoumi
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 4.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i en kastrull och fräs lök, saffran, chili flakes och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 3 min, eller tills såsen tjocknat.
Skär sockerärtor i bitar. Skär pannoumi i små tärningar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek sockerärtor och pannoumi ca 3 min, tills de fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet. Blanda den nykokta pastan med saffranssås och späd med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera saffranspastan toppad med pannoumi, sockerärtor och ruccola.
Smaklig måltid!