Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- svartpeppar
Ugnsbakad lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Salt
½ tsk
Chili- och persiljepasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Gul lök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 703 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 78 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Ugnsbakad lax: Krydda laxfilèerna med peppar- och fänkålsmix och salt. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
- Chili- och persiljepasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1/2 dl pastavatten när du häller av pastan.
- Tärna tomat. Skiva vitlök och röd chili tunt (se tips!). Finhacka gul lök och bladpersilja. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek tomat och lök ca 2 min. Tillsätt vitlök och chili, fräs ytterligare ca 1 min.
- Blanda ner spaghetti, sparat pastavatten och persilja i stekpannan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Rör runt ordentligt.
- Servera ugnsbakad lax med chili- och persiljepasta.