Laktosfri
Peppar- och fänkålsbakad lax med chili- och persiljepasta
3.75 (106)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- olivolja
- svartpeppar
Laxfilé
2 st
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
Salt
½ tsk
Spaghetti
200 g
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Gul lök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 696 kcal
- Fett: 24 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Krydda laxfilèerna med peppar- och fänkålsmix och salt. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1/2 dl pastavatten när du häller av pastan.
Tärna tomat. Skiva vitlök och röd chili tunt (se tips!). Finhacka gul lök och bladpersilja. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek tomat och lök ca 2 min. Tillsätt vitlök och chili, fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner spaghetti, sparat pastavatten och persilja i stekpannan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Rör runt ordentligt.
Servera ugnsbakad lax med chili- och persiljepasta.
Smaklig måltid!