Peppar- och fänkålsbakad lax med chili- och persiljepasta
Laktosfri

Peppar- och fänkålsbakad lax med chili- och persiljepasta

3.75 (106)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olivolja
  • svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Salt
½ tsk
Spaghetti
200 g
(Vete)
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Gul lök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 696 kcal
  • Fett: 24 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
 Krydda laxfilèerna med peppar- och fänkålsmix och salt. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
 Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1/2 dl pastavatten när du häller av pastan.
Tärna tomat. Skiva vitlök och röd chili tunt (se tips!). Finhacka gul lök och bladpersilja. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek tomat och lök ca 2 min. Tillsätt vitlök och chili, fräs ytterligare ca 1 min.
Blanda ner spaghetti, sparat pastavatten och persilja i stekpannan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Rör runt ordentligt.
Servera ugnsbakad lax med chili- och persiljepasta.
Smaklig måltid!