Peppar- och fänkålsbakad lax med chili- och persiljepasta
15-20
Laktosfri

Peppar- och fänkålsbakad lax med chili- och persiljepasta

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • svartpeppar

Ugnsbakad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Salt
½ tsk

Chili- och persiljepasta

Spaghetti (Vete)
200 g
Tomat
2 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½-1 st
Gul lök
1 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 703 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Ugnsbakad lax: Krydda laxfilèerna med peppar- och fänkålsmix och salt. Lägg i en smord ugnsform och tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Chili- och persiljepasta: Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1/2 dl pastavatten när du häller av pastan.
  4. Tärna tomat. Skiva vitlök och röd chili tunt (se tips!). Finhacka gul lök och bladpersilja. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek tomat och lök ca 2 min. Tillsätt vitlök och chili, fräs ytterligare ca 1 min.
  5. Blanda ner spaghetti, sparat pastavatten och persilja i stekpannan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Rör runt ordentligt.
  6. Servera ugnsbakad lax med chili- och persiljepasta.