Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Vegocarbonara med chipotlemarinerad ostronskivling och färsk persilja

3.99 (427)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olja
  • olivolja
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
Chipotlekrydda
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
30 ml
(Sojabönor, Vete)
Balsamvinäger
1 msk
Ostronskivling
200 g
Olja
2 tsk
Citron
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Imat
2 ½ dl
(Havre)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
1 krm
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 619 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 87 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Blanda chipotlekrydda, pressad vitlök, japansk soja och balsamvinäger i en rymlig bunke. Strimla ostronskivling och blanda ner i marinaden så den täcks runt om. Låt stå till steg 5.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananshalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i en katrull och stek lök och vitök på låg värme ca 3 min. Tillsätt allt citronskal, pressad citronsaft (ca 1/2 msk), imat, smulad grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. 
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen (spara ca 1/2 dl av pastavattnet). 
När pastan kokar, lyft ur svampen från marinaden och torka med lite hushållspapper. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och stek svampen på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Blanda avhälld pasta med carbonarasåsen, späd med det sparade pastavattnet för önskad krämighet. 
Grovhacka bladpersilja. Servera vegocarbonara toppad med chipotlemarinerad ostronskivling och persilja.
Smaklig måltid!