20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Svampyakiniku med stekt ägg, salladslök och jordnötter
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Jordnötter,
- sojabönor,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
- neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Jordnötter (Jordnötter)
60 g
Yakinikusås
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Stekt ägg
Ägg (Ägg)
2 st
Neutral olja
Svampyakiniku
Champinjoner
250 g
Neutral olja
Salladslök
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 570 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Yakinikusås: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med socker, japansk soja, vatten, vitvinsvinäger och majsstärkelse.
- Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara krämig. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
- Svampyakiniku: Skiva champinjoner. Hetta upp den använda stekpannan och stek svampen tills all vätska kokat in. Tillsätt lite neutral olja och fräs ytterligare ca 2 min.
- Finstrimla salladslök (spara lite till servering). Tillsätt lök och yakinikusås till pannan. Sjud ca 3 min.
- Grovhacka jordnötter. Servera svampyakiniku med jasminris. Toppa med stekt ägg, jordnötter och salladslök!