15-20
Gryta ala stroganoff style med grillad skivad kycklingfilé, champinjoner och ruccola
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- mjölk
Kycklinggryta
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Olivolja
1½ tsk
Salt
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
1½ tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
⅔ påse
Tomatpuré
1 förp
Skivad kycklingfilé
1 förp
Till servering
Basmatiris
135 g
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 679 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla purjolök och kvarta champinjoner.
- Kycklinggryta: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs purjolök ca 4 min. Tillsätt champinjoner och fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl.
- Blanda ner vispgrädde, mjölk, kycklingbuljong och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 4 min. Dela kyckling en gång och lägg ner i grytan, låt allt bli varmt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera kycklinggryta med basmatiris och ruccola.