Pasta pesto med tomat, mozzarella och pinjenötter
15-20
Vegetariskt

Pasta pesto med tomat, mozzarella och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar

Pasta pesto

Casarecce (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Pinjenötter
20 g
Pesto genovese (Mjölk, Cashewnötter, Laktos)
½ förp
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 732 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 76 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går givetvis lika bra att servera allt separat!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Pasta pesto: Halvera cocktailtomater. Tärna mozzarella. 
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten, när du häller av pastan.
  4. Rosta pinjenötter hastigt i en torr och het stekpanna. 
  5. Blanda avhälld pasta med pesto genovese, lite sparat pastavatten, tomater och mozzarella. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera pasta pesto toppad med pinjenötter och ruccola.