Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
Teriyakilax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Sallad
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Till servering
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 646 kcal
- Fett 25 g
- Kolhydrater 68 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Gör gärna en dressing på lite olivolja och vinäger till salladen.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Teriyakilax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta rödlök och strö runt laxen. Häll teriyakisås över fisken och strö över sesamfrön. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
- Sallad: Skär röd paprika i bitar och lägg i en salladsskål tillsammans med babyspenat.
- Servera ugnsbakad teriyakilax med sallad och jasminris.