Laktosfri
Mezze maniche med persilja, räkor, chili och färsk tomatsås
3.72 (111)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Kräftdjur·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- Pastavatten
Mezze maniche rigate
200 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
2 msk
Tomatpuré
1 förp
Räkor
1 förp
Pastavatten
2 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 573 kcal
- Fett: 15 g
- Kolhydrater: 81 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (ca ½ msk salt / liter vatten) i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Finhacka gul lök och vitlök. Strimla röd chili och tärna tomater. Finhacka bladpersilja. Häll av räkor.
Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Fräs gul lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna med olivolja ca 3 min. Tillsätt tomatpurè, tärnade tomater och chili. Fräs ytterligare 1 min. Tillsätt ca 2 dl pastavatten från kastrullen med kokande pasta. Låt sjuda ca 2 min, smaka av med salt.
Häll av pastan. Blanda ner nykokt pasta, räkor och persilja i tomatsåsen. Blanda runt ordentligt.
Ringla över lite olivolja och servera pastan direkt.
Smaklig måltid!