Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- Pastavatten
Pasta
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Räkor i färsk tomatsås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
2 msk
Tomatpuré
1 förp
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Pastavatten
2 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 573 kcal
- Fett 15 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (ca ½ msk salt / liter vatten) i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Strimla röd chili och tärna tomater. Finhacka bladpersilja. Häll av räkor.
- Pasta: Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
- Räkor i färsk tomatsås: Fräs gul lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna med olivolja ca 3 min. Tillsätt tomatpurè, tärnade tomater och chili. Fräs ytterligare 1 min. Tillsätt ca 2 dl pastavatten från kastrullen med kokande pasta. Låt sjuda ca 2 min, smaka av med salt.
- Häll av pastan. Blanda ner nykokt pasta, räkor och persilja i tomatsåsen. Blanda runt ordentligt.
- Ringla över lite olivolja och servera pastan direkt.