Mezze maniche med persilja, räkor, chili och färsk tomatsås
20-30
Laktosfri

Mezze maniche med persilja, räkor, chili och färsk tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Kräftdjur,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • Pastavatten

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Räkor i färsk tomatsås

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
1 st
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Olivolja
2 msk
Tomatpuré
1 förp
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Pastavatten
2 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 573 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten (ca ½ msk salt / liter vatten) i en kastrull till pastakoket i steg 3. 
  2. Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Strimla röd chili och tärna tomater. Finhacka bladpersilja. Häll av räkor.
  3. Pasta: Koka pasta enligt tidsangivelsen på förpackningen.
  4. Räkor i färsk tomatsås: Fräs gul lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna med olivolja ca 3 min. Tillsätt tomatpurè, tärnade tomater och chili. Fräs ytterligare 1 min. Tillsätt ca 2 dl pastavatten från kastrullen med kokande pasta. Låt sjuda ca 2 min, smaka av med salt.
  5. Häll av pastan. Blanda ner nykokt pasta, räkor och persilja i tomatsåsen. Blanda runt ordentligt.
  6. Ringla över lite olivolja och servera pastan direkt.