Chili con carne med bönor och majs
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- köttbuljong
- svartpeppar
Chili con carne
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor, (190 g)
1 förp
Majs, (160 g)
1 förp
Neutral olja
½ msk
Nötfärs 5%,
250 g
Salt
2 krm
Chipotlekrydda
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Köttbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Till servering
Basmatiris
1 dl
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tips! Är du känslig för hetta, börja med en mindre mängd chipotlekrydda.
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Chili con carne: Hacka gul lök. Tärna röd paprika. Finhacka vitlök. Häll av och skölj svarta bönor. Häll av majs.
- Hetta upp neutral olja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 3 min. Krydda med salt och chipotlekrydda (efter egen smak). Tillsätt gul lök, paprika och vitlök och låt fräsa med ca 5 min. Blanda ner svarta bönor och majs, fräs ytterligare ca 1 min.
- Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad köttbuljong. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Rör om då och då. Smaka av med lite salt, och nymalen svartpeppar och eventuellt mer chipotlekrydda för mer hetta.
- Servera chili con carne med nykokt ris.