Nötfärsbiffar med rosmarin och tzatziki
30-40
Utan gluten

Nötfärsbiffar med rosmarin och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • flytande honung
  • svartpeppar
  • ströbröd
  • vatten

Rostad potatis

Rödlök
1 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
½ msk

Tzatziki

Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Nötfärsbiffar med rosmarin

Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja

Till servering

Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 546 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Klyfta rödlök. Lägg småpotatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad rosmarin. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
  3. Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Nötfärsbiffar med rosmarin: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. 
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Servera nötfärsbiffar med rostad potatis, tzatziki och cocktailtomater.