Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- flytande honung
- svartpeppar
- ströbröd
- vatten
Rostad potatis
Rödlök
1 st
Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Torkad rosmarin
½ msk
Tzatziki
Gurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Nötfärsbiffar med rosmarin
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 546 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Klyfta rödlök. Lägg småpotatis och lök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och torkad rosmarin. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
- Tzatziki: Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
- Nötfärsbiffar med rosmarin: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Servera nötfärsbiffar med rostad potatis, tzatziki och cocktailtomater.