Stekt torskfilé med gräslök, brynt sojasmör och rostad spetskål
25-35

Stekt torskfilé med gräslök, brynt sojasmör och rostad spetskål

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • flytande honung
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Rostad spetskål

Spetskål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
½ msk
Salt
Citron
1 st

Gräslökssås

Gräslök
5 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
2 dl
Salt
Svartpeppar

Torskfilé

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Brynt sojasmör

Smör (Mjölk)
1 ½ msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk

Till servering

Potatis
400 g
Gräslök
5 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 530 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 47 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Rostad spetskål: Skär spetskål i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Krydda med lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  4. Gräslökssås: Finhacka gräslök och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Torskfilé: Krydda torskfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min, tills den är klar.
  6. Brynt sojasmör: Smält smör i en liten kastrull. Bryn det tills det får en gyllene färg och doftar nötigt. Ta från värmen och rör ner japansk soja.
  7. Rostad spetskål: Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Strö citronskalet över den rostade spetskålen. 
  8. Hacka resten av gräslöken. Häll det brynta sojasmöret över den stekta torskfilén. Servera med kokt potatis, rostad spetskål, gräslökssås och citronklyfta. Toppa med gräslök.