Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- kycklingbuljong
Kalkonfärscurry
Vitkål
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Salt
½ tsk
Sambal oelek
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Curry
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Till servering
Jasminris
125 g
Röd paprika
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 707 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla vitkål. Klyfta bananschalottenlök.
- Kalkonfärscurry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 3 min.
- Sänk till medelvärme. Tillsätt vitkål, sambal oelek (valfritt), malen ingefära, curry, tomatpuré, vitvinsvinäger, kokosmjölk, vatten och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min, tills färsen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Tillsätt bananschalottenlök och sjud ytterligare ca 2 min under lock.
- Tärna röd paprika.
- Strö paprikabitar över grytan med kalkonfärscurry. Servera med nykokt jasminris.