30-40
Utan gluten
Stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- rödvinsvinäger
Rostad potatis
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tzatziki
Gurka
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Stekt kycklingfilé
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Fetaostsallad
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 499 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 40 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
- Tzatziki: Grovriv gurka. Pressa ur lite av vätskan och lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, olivolja, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
- Stekt kycklingfilé: Krydda kycklingfilé med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över kycklingen på plåten med potatis. Tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Fetaostsallad: Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Smula fetaost. Lägg allt på ett fat. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och rödvinsvinäger.
- Servera stekt kycklingfilé med rostad potatis, tzatziki och fetaostsallad.