Torikatsu - Krispig kyckling med asiatisk coleslaw, sesamfrön och jasminris
4.04 (635)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vitvinsvinäger
- ketchup
- balsamvinäger
- flytande honung
- vetemjöl
- ägg
- vatten
- salt
- olja
Sesamfrön
2 msk
Rött äpple
1 st
Vitkål
300 g
Japansk soja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt
1 dl
Ketchup
¼ dl
Balsamvinäger
½ msk
Japansk soja
½ msk
Flytande honung
1 tsk
Vetemjöl
Ägg
1 st
Vatten
1 tsk
Panko
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olja
Jasminris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 752 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 88 g
- Protein: 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
Finstrimla äpple och vitkål. Lägg allt i en bunke och blanda med japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och matyoghurt. Blanda ner de rostade sesamfröna.
Blanda ketchup, balsamvinäger, japansk soja och flytande honung i en liten skål.
Ta fram tre tallrikar. Lägg vetemjöl på en tallrik. Vispa upp ägg och lite vatten på en tallrik och lägg panko på den sista tallriken.
Krydda kycklinglårfilé med salt. Vänd kycklingbitarna i vetemjölet, sedan i äggblandningen och slutligen i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Stek kycklingen frasig på medelvärme ca 3 min per sida, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Ringla lite katsu-sås över den frasiga kycklingen. Servera med asiatisk coleslaw och jasminris.
Smaklig måltid!