Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete,
- valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- svartpeppar
- salt
- bakplåtspapper
- flytande honung
- balsamvinäger
- flingsalt
Rödbetor
Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
Svartpeppar
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st
Chévre chaud
Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Hamburgerbröd (Vete)
1 st
Flytande honung
½ msk
Sallad
Matvete (Vete)
125 g
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Flytande honung
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
½ tsk
Topping
Päron
1 st
Valnötter (Valnötter)
30 g
Flingsalt
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 92 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär kokta rödbetor i mindre bitar, ca 2x2 cm. Strimla rödlök. Skär eller bryt romansallad i minde bitar. Grovhacka valnötter. Dela chèvre i 2 st skivor.
- Rödbetor: Lägg rödbetor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, nymald svartpeppar och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
- Chévre chaud: Hetta upp en stekpanna. Rosta hamburgerbrödet ca 1 min per sida.
- Sallad: Lägg kokt matvete i en salladsskål. Blanda med balsamvinäger, flytande honung, salt och lite olivolja. Tillsätt rödlök och romansallad.
- Chévre chaud: Ta ut plåten med rödbetorna. Lägg bröden med snittytan uppåt på ugnsplåten. Lägg på chèvre och ringla över lite flytande honung. Gratinera allt högt uppe i ugnen ca 5 min, tills osten har fått fin färg.
- Tärna päron. Servera chévre chaud med sallad och rostade rödbetor. Toppa med valnötter, päron och lite flingsalt.