Laktosfri
Kinesisk kalkonwok med cashewnötter och paprika
3.45 (73)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Vatten
- socker
- olja
Japansk soja
½ förp
Kinesisk soja
½ förp
Vatten
1 dl
Malen ingefära
1 påse
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Olja
Jasminris
125 g
Cashewnötter
40 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 656 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 74 g
- Protein: 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda japansk soja, kinesisk soja, vatten, malen ingefära, socker och majsstärkelse i en skål.
Skär röd och grön paprika i bitar (ca 2x2 cm). Skär bort fettkappan på kalkonlårstek och strimla sedan köttet.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonen ca 3 min. Tillsätt woksåsen och paprikan. Koka ca 5 min, tills såsen tjocknat lite och kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera kinesisk kalkonwok med jasminris och cashewnötter.
Smaklig måltid!