Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vatten
- socker
- neutral olja
Woksås
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Vatten
1 dl
Malen ingefära
1 påse
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Wok
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Neutral olja
Till servering
Jasminris
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
- Energi 653 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Woksås: Blanda japansk soja, kinesisk soja, vatten, malen ingefära, socker och majsstärkelse i en skål.
- Kinesisk kalkonwok: Skär röd och grön paprika i bitar (ca 2x2 cm). Skär bort fettkappan på kalkonlårstek och strimla sedan köttet.
- Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonen ca 3 min. Tillsätt woksåsen och paprikan. Koka ca 5 min, tills såsen tjocknat lite och kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Servera kinesisk kalkonwok med jasminris och cashewnötter.