Kinesisk kalkonwok med cashewnötter och paprika
20-30
Laktosfri

Kinesisk kalkonwok med cashewnötter och paprika

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete,
  • cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • neutral olja

Woksås

Japansk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ förp
Vatten
1 dl
Malen ingefära
1 påse
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk

Wok

Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Neutral olja

Till servering

Jasminris
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
40 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 653 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Woksås: Blanda japansk soja, kinesisk soja, vatten, malen ingefära, socker och majsstärkelse i en skål.
  3. Kinesisk kalkonwok: Skär röd och grön paprika i bitar (ca 2x2 cm). Skär bort fettkappan på kalkonlårstek och strimla sedan köttet. 
  4. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonen ca 3 min. Tillsätt woksåsen och paprikan. Koka ca 5 min, tills såsen tjocknat lite och kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Servera kinesisk kalkonwok med jasminris och cashewnötter.