Kinesisk kalkonwok med cashewnötter och paprika
Laktosfri

Kinesisk kalkonwok med cashewnötter och paprika

3.45 (73)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • olja
Japansk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Kinesisk soja
½ förp
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Malen ingefära
1 påse
Socker
1 msk
Majsstärkelse
½ msk
Röd paprika
1 st
Grön paprika
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Olja
Jasminris
125 g
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 656 kcal
  • Fett: 21 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Blanda japansk soja, kinesisk soja, vatten, malen ingefära, socker och majsstärkelse i en skål.
 Skär röd och grön paprika i bitar (ca 2x2 cm). Skär bort fettkappan på kalkonlårstek och strimla sedan köttet. 
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonen ca 3 min. Tillsätt woksåsen och paprikan. Koka ca 5 min, tills såsen tjocknat lite och kalkonen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera kinesisk kalkonwok med jasminris och cashewnötter.
Smaklig måltid!