Gulaschgryta med yoghurtklick
Utan gluten

Gulaschgryta med yoghurtklick

4.06 (293)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • tomatpuré
  • salt
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • vatten
  • socker
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
3 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
2 krm
Kycklingbuljong
½ tärning
Passerade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Socker
½ tsk
Basmatiris
125 g
Morot
2 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 686 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 80 g
  • Protein: 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och skär morötter i stavar. Ställ i glas. Finhacka gul lök. Skär röd paprika i grova bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn blandfärs, lök och pressad vitlök ca 2 min.
Tillsätt paprikabitar, paprikapulver, tomatpuré, torkad timjan, salt och sambal oelek (kan uteslutas). Fräs ca 3 min.
Blanda ner smulad kycklingbuljong, passerade tomater, vatten och socker. Låt sjuda ca 7 min.
Servera gulaschgryta med matyoghurt, morotsstavar och basmatiris.
Smaklig måltid!