Sesamstekta falafelbiffar med rostad sötpotatissallad och äppelyoghurt
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Sesamstekta falafelbiffar med rostad sötpotatissallad och äppelyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • vatten

Rostad sötpotatissallad

Sötpotatis
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
½ tsk
Bladpersilja
20 g
Tomat
2 st
Citron
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g

Falafelbiffar

Falafelmix
100 g
Vatten
1 ½ dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Neutral olja

Äppelyoghurt

Rött äpple
1 st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Malen ingefära
½ tsk
Salt
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad sötpotatissallad: Tärna sötpotatis (2x2 cm). Klyfta rödlök tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen 15-20 min, tills potatisen fått fin färg. 
  3. Falafelbiffar: Koka upp vatten i en kastrull. Blanda med falafelmix och låt svälla minst 10 min.
  4. Äppelyoghurt: Grovriv äpple och lägg i en skål. Blanda ner pressad vitlök, matyoghurt, malen ingefära och lite salt. 
  5. Forma falafelsmeten till 4-6 små biffar. Lägg sesamfrön med lite salt på en tallrik och vänd falafelbiffarna i dem. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek biffarna ca 2 min per sida, tills de fått fin färg.  
  6. Rostad sötpotatissallad: Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda med rostad sötpotatis, lök och pressad citronsaft (ca 1 msk). Toppa med smulad fetaost. 
  7. Servera rostad sötpotatissallad med falafelbiffar och äppelyoghurt.