25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Cashewnötscurry med röda linser, kokosmjölk och rostad blomkål
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete,
- cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- sambal oelek
- vatten
- grönsaksbuljong
- flytande honung
Rostad blomkål
Blomkål
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Curry paste
Gul lök
½ st
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Malen koriander
¾ tsk
Salt
2 krm
Gryta
Röda linser
½ förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
3 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
¾ tärning
Flytande honung
1 tsk
Babyspenat
30 g
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Cashewnötter (Cashewnötter)
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 543 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 61 g
- Protein 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad blomkål: Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Curry paste: Finhacka gul lök och lägg i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, tomatpuré, sambal oelek, spiskummin, curry, malen ingefära, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
- Gryta: Häll av och skölj röda linser. Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca 1/2 min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, coconut cream, grönsaksbuljong och honung. Låt sjuda ca 8 min. Blanda ner avhällda röda linser, låt sjuda ca 2 min. Smaka av med lite salt.
- Vänd ner spenat och den rostade blomkålen i lins- och cashewnötscurryn. Toppa med cashewnötter och servera med bulgur.