Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- ättiksprit (12%)
- vatten
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
Inlagd rödlök
Rödlök
1 st
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Dill
20 g
Citronstuvad spetskål
Spetskål
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Smörstekt rödstrimma
Rödstrimma (Fisk)
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör (Mjölk)
Till servering
Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
- Energi 668 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 63 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Inlagd rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Tillsätt löken och låt sjuda ca ½ min. Ta kastrullen från värmen, låt stå till servering.
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Citronstuvad spetskål: Strimla spetskål. Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner mjölk och grädde, lite i taget. Smula ner kycklingbuljong och låt allt sjuda ca 3 min. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner spetskål och citronskal i stuvningen. Låt sjuda ca 3 min, tills kålen är helt mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Smörstekt rödstrimma: Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken i vetemjöl. Stek den mjölade fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
- Inlagd rödlök: Plocka dill. Häll bort lagen från rödlöken. Blanda plockad dill och inlagd rödlök i en liten skål.
- Klyfta den använda citronen. Toppa smörstekt rödstrimma med dill- och rödlökssalladen. Servera med citronstuvad spenat, kokt potatis och citronklyfta.