Fiskgratäng med torsk, tomat, mozzarella och pressad potatis
Utan gluten

Fiskgratäng med torsk, tomat, mozzarella och pressad potatis

Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Kycklingbuljong
1 påse
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Peppar- och fänkålsmix
(Senap)
Mozzarella
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
526 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hacka gul lök. Skala och tärna morot smått. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, morot och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, peppar- och fänkålsmix och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Halvera de större potatisarna för kortare koktid. 
Tillsätt vispgrädde till såsen. Koka upp och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda med salt och ½ tsk peppar- och fänkålsmix. Lägg fisken i en ugnsform och slå över såsen. Bryt mozzarella över. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min, tills fisken är klar.
Tärna snackgurka och lägg i en salladsskål tillsammans med mixsallad.
Häll av potatis. Pressa potatisen med en potatispress direkt på tallrikarna (har du ingen press, går det lika bra att äta potatisen som den är).
Servera fiskgratäng med pressad potatis, gurka och mixsallad.
Smaklig måltid!