Vilt
Hjortchorizo med senapsstuvad potatis, snabbsyrad kål och pepparrotsinlagda rödbetor
3.67 (94)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- mjölk
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Vitkål
150 g
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salt
2 krm
Fänkålsfrö
½ msk
Kokt rödbeta
1 förp
Pepparrot
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Lagerblad
2 st
Potatis
400 g
Vetemjöl
¾ msk
Mjölk
1 ½ dl
Dijonsenap
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kruspersilja
20 g
Hjortchorizo
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 636 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin. Blanda vatten, socker, ättikssprit, fänkålsfrö och salt i en bunke. Blanda ner kålen. Låt stå tills servering.
Klyfta rödbetor smått. Skala och skiva pepparrot tunt. Koka upp vatten, socker, ättikssprit, pepparrot och lagerblad i en liten kastrull. Dra från värmen och lägg ner rödbetor.
Skala och tärna potatis. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt stuvningen sjuda 5 min och vänd sedan ner potatis och senap. Smaka av med salt och och nymald svartpeppar.
Hetta upp en torr stekpanna och stek hjortchorizo ca 6 min runtom, tills den är klar.
Grovhacka kruspersilja. Servera hjortchorizo med senapsstuvad potatis, snabbyrad vitkål och pepparrotsinlagda rödbetor. Toppa med persilja.
Smaklig måltid!