Hjortchorizo med senapsstuvad potatis, snabbsyrad kål och pepparrotsinlagda rödbetor

Vilt

Hjortchorizo med senapsstuvad potatis, snabbsyrad kål och pepparrotsinlagda rödbetor

3.67 (94)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • mjölk
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Vitkål
150 g
Vatten
2 msk
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Salt
2 krm
Fänkålsfrö
½ msk
Kokt rödbeta
1 förp
Pepparrot
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Lagerblad
2 st
Potatis
400 g
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Kruspersilja
20 g
Hjortchorizo
200 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
636 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla vitkål tunt, gärna med mandolin. Blanda vatten, socker, ättikssprit, fänkålsfrö och salt i en bunke. Blanda ner kålen. Låt stå tills servering. 
Klyfta rödbetor smått. Skala och skiva pepparrot tunt. Koka upp vatten, socker, ättikssprit, pepparrot och lagerblad i en liten kastrull. Dra från värmen och lägg ner rödbetor. 
Skala och tärna potatis. Koka mjuk i lättsaltat vatten. 
Vispa ihop mjöl och mjölk i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt stuvningen sjuda 5 min och vänd sedan ner potatis och senap. Smaka av med salt och och nymald svartpeppar.
Hetta upp en torr stekpanna och stek hjortchorizo ca 6 min runtom, tills den är klar.
Grovhacka kruspersilja. Servera hjortchorizo med senapsstuvad potatis, snabbyrad vitkål och pepparrotsinlagda rödbetor. Toppa med persilja. 
Smaklig måltid!