ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Pad thai med wokad fläskkotlett och jordnötter
3.97 (582)
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- socker
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sesamolja
½ msk
Ägg
1 st
Japansk soja
2 msk
Fisksås
½ msk
Balsamvinäger
½-1 msk
Socker
½ msk
Srirachasås
½ förp
Lime, (limesaft)
½ st
Lime, (limeklyftor)
½ st
Hackade jordnötter
20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morot i tunna stavar. Skiva vitlök fint. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Strimla köttet tunt.
Koka risnudlarna ca 3 min i saltat vatten. Häll av nudlarna och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och klipp dem med sax.
Blanda japansk soja, fisksås, balsamvinäger, socker, srirachasås och pressad saft från halva limen i en skål.
Hetta upp hälften av sesamoljan i en wok eller rymlig stekpanna på högsta värme. Stek fläskstrimlorna ca 30 sekunder. Tillsätt sedan broccoli och morot tillsammans med resterande sesamolja och låt steka ytterligare ca 3 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, fräs ca 1 min.
Gör lite plats i pannan och knäck ner ägget. Låt steka under omrörning ca 1 min och blanda sedan ner woksåsen och risnudlarna. Stek ihop allt ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Klyfta resten av limen. Servera pad thai toppad med hackade jordnötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!