Pad thai med wokad fläskkotlett och jordnötter

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten

Pad thai med wokad fläskkotlett och jordnötter

3.97 (582)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • socker
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Vitlök
2 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Sesamolja
½ msk
(Sesamfrön)
Ägg
1 st
(Ägg)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Fisksås
½ msk
(Fisk)
Balsamvinäger
½-1 msk
Socker
½ msk
Srirachasås
½ förp
Lime, (limesaft)
½ st
Lime, (limeklyftor)
½ st
Hackade jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela broccoli i små buketter och strimla stammen tunt. Skala och skär morot i tunna stavar. Skiva vitlök fint. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Strimla köttet tunt.
Koka risnudlarna ca 3 min i saltat vatten. Häll av nudlarna och skölj i kallt vatten. Låt rinna av och klipp dem med sax.
 Blanda japansk soja, fisksås, balsamvinäger, socker, srirachasås och pressad saft från halva limen i en skål. 
Hetta upp hälften av sesamoljan i en wok eller rymlig stekpanna på högsta värme. Stek fläskstrimlorna ca 30 sekunder. Tillsätt sedan broccoli och morot tillsammans med resterande sesamolja och låt steka ytterligare ca 3 min.
Sänk till medelvärme och tillsätt vitlök, fräs ca 1 min.
Gör lite plats i pannan och knäck ner ägget. Låt steka under omrörning ca 1 min och blanda sedan ner woksåsen och risnudlarna. Stek ihop allt ca 2 min, tills köttet är helt genomstekt.
Klyfta resten av limen. Servera pad thai toppad med hackade jordnötter och limeklyfta. 
Smaklig måltid!