ViktVäktarna
Laktosfri
Linsbolognese med linguine, parmesan och ruccola
3.4 (292)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Rotselleri
150 g
Champinjoner
125 g
Olivolja
½+½ msk
Vitlök
1 klyfta
Torkade röda linser, (125 g)
1 förp
Tomatpuré
½ förp
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Linguine
125 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 642 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 100 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot och rotselleri. Skär champinjoner i mindre bitar. Finriv parmesanost.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta och fräs gul lök ca 2 min. Pressa i vitlök och tillsätt morot, rotselleri och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min under omrörning.
Tillsätt röda linser, vatten, grönsaksbuljong, krossade tomater, torkad oregano, torkad timjan och salt. Koka upp och låt sjuda ca 15 min tills linserna är mjuka. Späd med mer vatten vid behov. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek champinjoner på hög värme, ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner svampen i linsbolognese strax innan servering.
Servera linsbolognese med nykokt pasta, riven parmesan och ruccola.
Smaklig måltid!