Laktosfri
Spaghetti bolognese med riven parmesan
3.96 (230)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Selleristjälk
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Spaghetti
200 g
Parmesanost
1 bit
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 747 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du hellre vill ha rivna morötter i bolognesen går det självklart lika bra!
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka gul lök. Skala och tärna morot och selleristjälk smått (se tips!). Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs lök, morot, selleri och nötfärs på hög värme ca 4 min.
Sänk värmen och tillsätt pressad vitlök, vitvinsvinäger, tomatpuré, krossade tomater, vatten, kycklingbuljong, torkad oregano, torkad timjan, socker och salt. Sjud på svag värme ca 10 min, gärna under lock. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Finriv parmesan.
Servera spagehetti med bolognese. Toppa med parmesan och ruccola.
Smaklig måltid!