Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt
4.05 (387)
Under 40 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- tomatpuré
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja
1 msk
Fläskkarré
300 g
Olja
Tomatpuré
2 tsk
Socker
1 ½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Rödkål
200 g
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
Sesamolja
1 tsk
Salt
1 krm
Mixsallad
65 g
Sesamolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
Blanda tomatpuré, socker, vitvinsvinäger, japansk soja, pressad vitlök, malen ingefära och sambal oelek i en rymlig bunke. Skär bort eventuell rot från rödkålen. Finstrimla rödkål och mynta. Lägg allt i bunken och blanda ordentligt.
Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
Blanda mixsallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad sallad och sesamyoghurt.
Smaklig måltid!