Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt

Asian bowl med sojastekt fläskkarré, rödkålssallad och sesamyoghurt

4.05 (387)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • tomatpuré
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Fläskkarré
300 g
Olja
Tomatpuré
2 tsk
Socker
1 ½ tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk soja
2 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Rödkål
200 g
Mynta
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Salt
1 krm
Mixsallad
65 g
Sesamolja
1 tsk
(Sesamfrön)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
711 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Blanda pressad vitlök, socker och japansk soja i en bunke. Strimla fläskkarré och blanda ner i bunken. Låt marinera minst 10 min.
Blanda tomatpuré, socker, vitvinsvinäger, japansk soja, pressad vitlök, malen ingefära och sambal oelek i en rymlig bunke. Skär bort eventuell rot från rödkålen. Finstrimla rödkål och mynta. Lägg allt i bunken och blanda ordentligt.
Blanda matyoghurt, sesamolja och salt i en liten skål.
Blanda mixsallad, sesamolja, vitvinsvinäger, salt och hälften av de rostade sesamfröna i en skål.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs den marinerade fläskkarrén (inkl marinad) ca 6 min, tills köttet är helt genomstekt och börjar få en karamelliserad yta. Strö över resten av sesamfröna.
Servera sojastekt fläskkarré med jasminris, rödkålssallad, sesamdressad sallad och sesamyoghurt.
Smaklig måltid!