
Utan gluten
Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Mjölk
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Basmatiris
125 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 629 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 1 min utan att löken får färg. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, malen ingefära och malen kanel.
Rör ner krossade tomater, honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på svag värme ca 5 min, medan du rullar frikadellerna.
Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner kalkonfärs och blanda väl. Forma färsen till ca 8 frikadeller.
Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Rör om försiktigt då och då. Spä eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela cocktailtomater i halvor. Strö tomaterna över grytan och servera marockanska kalkonfrikadeller med nykokt ris.
Smaklig måltid!