Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås
Utan gluten

Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
Lista
Lista
Bilder
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen ingefära
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Krossade tomater
1 förp
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Ströbröd
½ dl
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kalkonfärs
300 g
Basmatiris
125 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
629 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och vitlök ca 1 min utan att löken får färg. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, malen ingefära och malen kanel.
Rör ner krossade tomater, honung och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på svag värme ca 5 min, medan du rullar frikadellerna.
Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar. Vänd ner kalkonfärs och blanda väl. Forma färsen till ca 8 frikadeller.
Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Rör om försiktigt då och då. Spä eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela cocktailtomater i halvor. Strö tomaterna över grytan och servera marockanska kalkonfrikadeller med nykokt ris.
Smaklig måltid!