Daal med ugnsrostad blomkål och tortilla
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- grönsaksbuljong
Ugnsrostad blomkål
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Daal
Ingefära
1 bit
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
1 tsk
Garam masala
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Röda linser
125 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Till servering
Snackgurka
1 st
Koriander
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tortillabröd (Vete)
2 st
Babyspenat
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Ugnsrostad blomkål: Dela blomkål i mindre buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
- Daal: Skala och finriv ingefära. Finhacka gul lök och vitlök. Skiva röd chili tunt och tärna tomater.
- Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, röd chili, ingefära, garam masala och spiskummin. Fräs ytterligare ca 1 min.
- Blanda ner röda linser, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock tills linserna är riktigt mjuka, ca 15 min. Tillsätt ev. lite mer vatten efter hand.
- Riv snackgurkan och krama ur lite av vätskan och lägg i en skål. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner matyoghurt och den hackade koriander i skålen.
- Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna.
- Vänd ner blomkålen och spenatblad i linsgrytan, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera med varma tortillas, en klick gurkyoghurt och resterande korianderblad.