Daal med ugnsrostad blomkål och tortilla
30-40
Vegetariskt
9
Points®värde per portion

Daal med ugnsrostad blomkål och tortilla

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • grönsaksbuljong

Ugnsrostad blomkål

Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt
Svartpeppar

Daal

Ingefära
1 bit
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
1 st
Tomat
1 st
Neutral olja
1 tsk
Garam masala
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Röda linser
125 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar

Till servering

Snackgurka
1 st
Koriander
20 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tortillabröd (Vete)
2 st
Babyspenat
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad blomkål: Dela blomkål i mindre buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. 
  3. Daal: Skala och finriv ingefära. Finhacka gul lök och vitlök. Skiva röd chili tunt och tärna tomater. 
  4. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, röd chili, ingefära, garam masala och spiskummin. Fräs ytterligare ca 1 min. 
  5. Blanda ner röda linser, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock tills linserna är riktigt mjuka, ca 15 min. Tillsätt ev. lite mer vatten efter hand. 
  6. Riv snackgurkan och krama ur lite av vätskan och lägg i en skål. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner matyoghurt och den hackade koriander i skålen.
  7. Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
  8. Vänd ner blomkålen och spenatblad i linsgrytan, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera med varma tortillas, en klick gurkyoghurt och resterande korianderblad.