Jureskogs tryffelburgare med karamelliserad lök, rostad lök och cheddarost
30-40

Jureskogs tryffelburgare med karamelliserad lök, rostad lök och cheddarost

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vetemjöl
  • neutral olja
  • bakplåtspapper
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • smör
  • svartpeppar

Rostad lök

Gul lök
1 st
Salt
1 krm
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Neutral olja

Pommes frites

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Salt
½ tsk

Karamelliserad lök

Gul lök
1 st
Socker
½ msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Neutral olja
Vatten
½ dl

Tryffelburgare

Hamburgerfärs/nötfärs
225 g
Smör (Mjölk)
Neutral olja
Cheddarost (Mjölk, Laktos)
½ förp
Saltgurka
½ förp
Tryffelaioli (Ägg)
½ förp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 1217 kcal
  • Fett 87 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du ha extra fraisga pommes frites? Fritera dem istället för att tillaga dem i ugnen!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad lök: Grovhacka gul lök. Lägg i en bunke och blanda med salt och vetemjöl. Låt stå 5 min. Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller liten kastrull. Skaka av överflödigt mjöl från löken och fritera tills den är frasig. Låt rinna av på lite hushållspapper.
  3. Pommes frites: Skrubba potatisarna och skär dem i cirka 1-1,5 cm tjocka stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (eller se tips!). Blanda med neutral olja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de fått fin färg. Blanda runt efter halva tiden.
  4. Karamelliserad lök: Skala och skiva gul lök. Stek i olja på medelhög värme ca 3 min, tills den fått fin färg. Tillsätt socker, vinäger och vatten och sjud löken ca 10 min eller tills vätskan kokat bort.
  5. Tryffelburgare: Skär två skivor av ½ frp hamburgerfärs. Ta bort plasten på varje burgare, platta till och forma burgarna. Krydda med med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör och olja i en stekpanna. Lägg ner burgarna och tryck till med en stekspade. Stek burgarna på hög värme ca 3 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72 °C). Lägg cheddarost ovanpå burgaren i stekpannan och låt osten smälta. Rosta hamburgerbröd med insidan ned i den använda stekpannan.
  6. Till servering: Skär saltgurka i skivor. Lägg tryffelaioli på bottenbördet. Lägg på gurka, hamburgaren med smält ost och den karamelliserade löken. Avsluta med friterad lök innan locket läggs på. Servera med pommes frites.