Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis och het coleslaw
30-40
Utan gluten
16
Points®värde per portion

Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis och het coleslaw

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • flytande margarin

Ugnsrostad potatis

Potatis
400 g
Neutral olja
1 tsk
Salt

Coleslaw

Vitkål
300 g
Morot
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk

Nötfärsbiffar

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
½ tsk

Sallad

Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Dela potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Coleslaw:  Strimla vitkål tunt. Skala och grovriv morot. Rör ihop matyoghurt, dijonsenap och sambal oelek i en salladsskål. Blanda ner vitkål och morötter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Nötfärsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 4 biffar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  5. Sallad: Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. 
  6. Servera nystekta nötfärsbiffar med coleslaw, ugnsrostad potatis och sallad.