Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis och het coleslaw
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- flytande margarin
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Neutral olja
1 tsk
Salt
Coleslaw
Vitkål
300 g
Morot
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Nötfärsbiffar
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
½ tsk
Sallad
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Dela potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
- Coleslaw: Strimla vitkål tunt. Skala och grovriv morot. Rör ihop matyoghurt, dijonsenap och sambal oelek i en salladsskål. Blanda ner vitkål och morötter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Nötfärsbiffar: Lägg nötfärs i en bunke och blanda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 4 biffar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Sallad: Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål.
- Servera nystekta nötfärsbiffar med coleslaw, ugnsrostad potatis och sallad.