Nötfärsbiffar med ugnsrostad potatis och het coleslaw
3.84 (183)
Under 40 min
8 Ingredienser
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- flytande margarin
Potatis
400 g
Olja
1 tsk
Salt
Vitkål
300 g
Morot
1 st
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Dijonsenap
1 tsk
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
½ tsk
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Strimla vitkål tunt. Skala och grovriv morot. Rör ihop matyoghurt, dijonsenap och sambal oelek i en salladsskål. Blanda ner vitkål och morötter. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg nötfärs i en bunke och blanda med salt och nymald svartpeppar. Forma till 4 biffar. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Skär snackgurka och tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål.
Servera nystekta nötfärsbiffar med coleslaw, ugnsrostad potatis och sallad.
Smaklig måltid!