
ViktVäktarna
Utan gluten
Dillstekt torsk med potatis och äppelremoulade
4.07 (342)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- salt
- smör
- vitvinsvinäger
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Dill
10 g
Smör
½ msk
Grönt äpple
½ st
Dill
10 g
Minifraiche
1 dl
Majonnäs
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Curry
2 krm
Potatis
400 g
Snackgurka
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 416 kcal
- Fett:
- 13 g
- Kolhydrater:
- 42 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Krydda torskfilé med salt och låt stå till punkt 5.
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela stora potatisar för kortare koktid.
Tärna grönt äpple smått och hacka all dill. Lägg hälften av dillen i en skål, spara resten till punkt 5.
Blanda ned äpple, minifraiche, majonnäs, vitvinsvinäger, flytande honung och curry i skålen med dillen.
Hetta upp smör i en stekpanna. Stek torsken ca 2 min per sida, tills den är klar. Strö resten av dillen över fisken i pannan.
Skiva snackgurka tunt. Servera dillstekt torsk med kokt potatis, äppelremoulad och gurka.
Smaklig måltid!