Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Risnudelsallad med ingefärspicklad gurka och wokad tofu
Rätten saknar betyg
Under 40 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- ättiksprit (12%)
- salt
- olja
Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Salt
½ tsk
Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Socker
2 tsk
Japansk soja
2 msk
Sesamolja
1 msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Morot
1 st
Pak choy
1 förp
Mynta
20 g
Tofu
200 g
Majsstärkelse
2 msk
Olja
Kinesisk wok- och dippsås
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 654 kcal
- Fett: 25 g
- Kolhydrater: 82 g
- Protein: 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära. Lägg gurka och ingefära i en skål. Blanda med socker, ättiksprit och salt. Låt stå till servering, rör om då och då.
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på limen och pressa saften i en rymlig salladsskål. Blanda ner socker, japansk soja och sesamolja. Skala och finhacka ingefära, vitlök och chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Rör ner i salladsskålen.
Skala och skär morot i strimlor. Skiva pak choy. Grovhacka blad från mynta. Blanda ner grönsakerna och nudlarna i salladsskålen.
Tärna tofu och torka av med hushållspapper. Lägg i en skål och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek tofun runt om ca 4 min, tills tofun fått färg och blivit krispig. Häll eventuellt bort överflödig olja och häll ner "kinesisk wok- och dippsås" i woken. Woka tofun med woksåsen ca 2 min.
Servera risnudelsallad med ingefärspicklad gurka och wokad tofu.
Smaklig måltid!