Risnudelsallad med ingefärspicklad gurka och wokad tofu
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Risnudelsallad med ingefärspicklad gurka och wokad tofu

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • salt
  • neutral olja

Ingefärspicklad gurka

Gurka
1 st
Ingefära
½ bit
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
2 msk
Salt
½ tsk

Nudelsallad

Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Morot
1 st
Pak choy
1 förp
Mynta
20 g

Wokad tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Kinesisk wok- och dippsås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 654 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 82 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
  2. Ingefärspicklad gurka: Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära. Lägg gurka och ingefära i en skål. Blanda med socker, ättiksprit och salt. Låt stå till servering, rör om då och då.
  3. Nudelsallad: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet på limen och pressa saften i en rymlig salladsskål. Blanda ner socker, japansk soja och sesamolja. Skala och finhacka ingefära, vitlök och chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak). Rör ner i salladsskålen. 
  4. Skala och skär morot i strimlor. Skiva pak choy. Grovhacka blad från mynta. Blanda ner grönsakerna och nudlarna i salladsskålen.
  5. Wokad tofu: Tärna tofu och torka av med hushållspapper. Lägg i en skål och blanda med majsstärkelse. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller stekpanna. Stek tofun runt om ca 4 min, tills tofun fått färg och blivit krispig. Häll eventuellt bort överflödig olja och häll ner "kinesisk wok- och dippsås" i woken. Woka tofun med woksåsen ca 2 min.
  6. Servera risnudelsallad med ingefärspicklad gurka och wokad tofu.