Daal med ugnsrostad blomkål och tortilla

ViktVäktarna

Kalorismart
Vegetariskt

Daal med ugnsrostad blomkål och tortilla

3.42 (85)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Blomkål
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Ingefära
1 bit
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
1 st
Tomat
1 st
Olja
1 tsk
Garam masala
1 förp
Spiskummin
1 tsk
Röda linser
125 g
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Snackgurka
1 st
Koriander
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela blomkål i mindre buketter och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min. 
 Skala och finriv ingefära. Finhacka gul lök och vitlök. Skiva röd chili tunt och tärna tomat. 
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs gul lök ca 3 min. Tillsätt vitlök, röd chili, ingefära, garam masala och spiskummin. Fräs ytterligare ca 1 min. 
Blanda ner röda linser, tärnad tomat, vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock tills linserna är riktigt mjuka, ca 15 min. Tillsätt ev. lite mer vatten efter hand. 
Riv snackgurkan och krama ur lite av vätskan och lägg i en skål. Hacka hälften av koriandern. Blanda ner matyoghurt och den hackade koriander i skålen.
Värm tortillabröd några sekunder per sida i en torr, het stekpanna. 
Vänd ner blomkålen i linsgrytan, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Servera med varma tortillas, en klick gurkyoghurt och resterande korianderblad. 
Smaklig måltid!