Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Vegetariskt

Heta asiatiska chilinudlar med tofu, lime och cashewnötter

3.98 (459)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • sambal oelek
  • socker
  • nudelvatten
  • salt
Röd paprika
1 st
Salladslök
1 förp
Ingefära
1 bit
Vitlök
3 klyfta
Tofu
100 g
(Sojabönor)
Äggnudlar
½ förp
(Vete)
Olja
Japansk soja
50 ml
(Sojabönor, Vete)
Hoisinsås
½ dl
(Sojabönor, Sesamfrön)
Sambal oelek
½ msk
Socker
1 tsk
Nudelvatten
1 dl
Salt
Lime
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Mynta
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 595 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Strimla röd paprika och det gröna på salladslöken (spara till servering). Skär resten av salladslöken (ljusa delen) i ca 2 cm bitar. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Torka av tofun och mosa sedan sönder den till smulor med en gaffel.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av men spara ca 1 dl av nudelvattnet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs smulad tofu och paprika ca 3 min. Tillsätt den ljusa delen av salladslöken, ingefära och vitlök, fräs ytterligare 1 min. 
Blanda ner japansk soja, hoisinsås, sambal oelek, socker och det sparade nudelvattnet. Koka ihop ca ½ min. Tillsätt avhällda äggnudlar och blanda ordentligt.
Klyfta limen. Toppa asiatiska chilinudlar med strimlad salladslök, cashewnötter och mynta. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!