Bakad sötpotatis med frijoles, pico de gallo och picklad rödlök
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Bakad sötpotatis med frijoles, pico de gallo och picklad rödlök

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • bakplåtspapper
  • vatten
  • socker
  • rödvinsvinäger
  • vitlök
  • svartpeppar

Bakad sötpotatis

Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
Bakplåtspapper

Picklad rödlök

Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Rödvinsvinäger
1 msk

Frijoles

Rödlök
½ st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 ½ dl
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Pico de gallo

Tomat
2 st
Jalapeño
½ st
Koriander
10 g
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 531 kcal
  • Fett 14 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Bakad sötpotatis: Halvera sötpotatis på längden. Gnid in halvorna med lite olivolja och salt. Lägg med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills sötpotatisen är mjuk.
  3. Picklad rödlök: Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och rödvinsvinäger i en kastrull. Vänd ner löken och sjud ca ½ min, eller tills löken börjar mjukna. Ta från värmen och låt stå till servering.
  4. Frijoles: Finhacka rödlök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt bönor, vatten, spiskummin, paprikapulver, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min, eller tills vätskan kokat in.
  5. Pico de gallo: Tärna tomat smått. Kärna ur och finhacka jalapeño. Grovhacka koriander (spara lite till servering). Lägg allt i en skål och blanda med rödvinsvinäger och salt. 
  6. Mosa sötpotatisens inkråm med en gaffel. Servera bakad sötpotatis fylld med frijoles, pico de gallo, matyoghurt, picklad rödlök och koriander!