Ingefära- och limemarinerad tofu med melon- och brödsallad
30-40
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Ingefära- och limemarinerad tofu med melon- och brödsallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • grillspett
  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • vatten

Tofuspett

Lime
1 st
Tofu (Sojabönor)
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Socker
½ msk
Grillspett
4 st

Melon- och brödsallad

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
Galiamelon
1 st
Snackgurka
1 st
Pak choy
1 förp
Rödlök
1 st
Röd chili
½ st

Myntadressing

Lime
1 st
Mynta
20 g
Salt
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Neutral olja
1 msk
Vatten
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 652 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla tofuspetten, tänd grillen.
  2. Förberedelse tofuspett: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en skål. Blanda ner "hackad ingefära, vitlök och chili", japansk soja och socker. Skär tofu i bitar (ca 2x2 cm) och lägg ner i skålen. Blanda runt tofun och låt marinera så länge som möjligt. Spara marinaden.
  3. Melon- och brödsallad: Bryt surdegspavé i bitar (ca 2x2 cm) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja och tillaga i ugnen ca 6 min, tills brödet fått färg.
  4. Myntadressing: Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en mixerbunke. Grovhacka bladen från mynta och blanda ner i mixerbunken tillsammans med salt, pressad vitlök, neutral olja och vatten. Mixa till en slät dressing med stavmixer.
  5. Melon- och brödsallad: Skär galiamelon och snackgurka i bitar (ca 2x2 cm). Strimla pak choy och rödlök. Skiva röd chili tunt. Tänka på att färsk chili kan variera i styrka, använd efter smak. Lägg alla grönsakerna på ett uppläggningsfat eller i en rymlig salladsskål. Blanda ner brödbitar och myntadressingen. 
  6. Tofuspett: Trä upp tofubitarna på grillspett (om du inte har grillspett så går det bra att steka dom direkt). Grilla eller stek tofuspetten runt om ca 5 min, tills de är genomvarma. Häll lite av den sparade marinaden över tofun.
  7. Servera ingefära- och limemarinerade tofuspett med melon- och brödsallad.