Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter

4.14 (568)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • socker
  • sambal oelek
  • grönsaksbuljong
Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Socker
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Jordnötter
20 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 598 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 64 g
  • Protein: 20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta champinjoner. Hetta upp en stekgryta med en förpackning hackad ingefära, vitlök och chili, fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min. 
Tillsätt coconut cream, vatten, japansk soja, socker, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min. 
Häll av kidneybönor och rör ner i grytan. Smaka av med pressad saft från halva limen.
Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta. 
Smaklig måltid!