Citronpanerade fiskpinnar med parmesan, potatismos och dillsås

ViktVäktarna

Citronpanerade fiskpinnar

med parmesan, potatismos och dillsås
4.19 (183)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • flytande margarin
  • lättmjölk
  • salt
  • svartpeppar
Dill
20 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Sejrygg
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Citron, (skal)
1 st
Panko
¾ dl
(Vete)
Parmesanost, (15 g)
¾ bit
(Mjölk)
Ägg
1 st
(Ägg)
Flytande margarin
½ msk
Mospotatis
400 g
Lättmjölk
½ dl
(Mjölk)
Flytande margarin
1 tsk
Salt
Svartpeppar
(Ägg)
Morot
2 st
Citron, (klyftor)
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
598 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Grovhacka dill. Blanda matyoghurt och dill i en skål. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Ställ kallt till servering. 
 Dela sejrygg i mindre bitar. Krydda med salt. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Finriv parmesanost. Blanda ihop panko, riven parmesan och rivet citronskal på en tallrik. Vispa upp ägg i en skål.
Vänd fiskbitarna i ägget och därefter i pankoblandningen. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek fiskpinnarna på medelvärme tills de är frasiga och gyllenbruna, ca 3 min per sida. 
Värm lättmjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala och riv morötterna och klyfta den använda citronen.
Servera fiskpinnarna med potatismos, dillsås, rivna morötter och citronklyftor.
Smaklig måltid!