Fläskkotlett med timjansås och linguine

Fläskkotlett med timjansås och linguine

3.89 (398)
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • vitvinsvinäger
  • kycklingbuljong
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Smör
1 msk
(Mjölk)
Torkad timjan
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
1 ½ tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Linguine
200 g
(Vete)
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 772 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 81 g
  • Protein: 49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Dela cocktailtomater och lägg upp i en liten skål.
Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelhög värme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat och spara pannan.
Smält smör i samma den använda stekannan. Tillsätt torkad timjan och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 4 min.
Blanda ner nykokt pasta i timjansåsen, eller servera var för sig. Servera med fläskkotlett och cocktailtomater. 
Smaklig måltid!