ViktVäktarna
Tagliatelle med krämig laxsås
4.21 (278)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- vatten
Röd paprika
1 st
Gul lök
½ st
Laxfilé
2 st
Curry
½ förp
Flytande margarin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad dragon
1 tsk
Minifraiche
1 dl
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 623 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Tärna röd paprika smått och finhacka gul lök. Skär laxfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm.
Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs curry, röd paprika och lök ca 2 min på medelvärme.
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Rör ner tomatpuré, vatten, grönsaksbuljong och smulad torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner minifraiche och laxbitarna, sjud på svag värme under lock tills fisken är klar ca 5 min. Späd med lite av det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig laxsås med tagliatelle.
Smaklig måltid!