25-35
8
Points®värde per portion
Kyckling i dragonsås med jasminris
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
Kyckling i dragonsås
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1+½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
½ msk
Till servering
Jasminris
1 dl
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Strimla gul lök och skiva vitlök tunt. Dela kycklingfiléerna på längden.
- Kyckling i dragonsås: Hetta upp 1 tsk flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen runt om ca 4 min och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
- Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och tillsätt Milda mat, smulad kycklingbuljong, dijonsenap och torkad dragon. Koka upp.
- Lägg tillbaka den stekta kycklingen och sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd med lite vatten om såsen blir för tjock.
- Servera kyckling i dragonsås med jasminris och mixsallad.