Vegetariskt
Risnudelwok med halloumi och jordnötter
4.04 (638)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- sambal oelek
- vitlök
Morot
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Risnudlar
½ förp
Olivolja
Lime
1 st
Jordnötter
30 g
Japansk soja
2 msk
Flytande honung
1 msk
Sambal oelek
1-2 krm
Vitlök
2 klyfta
Halloumi
200 g
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 4.
Skala och skär morötter i tunna sneda skivor. Skiva bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet, spara till servering.
Lägg ca 2 msk av jordnötterna i en mixerbunke (spara resten till servering). Tillsätt japansk soja, flytande honung, sambal oelek, pressad saft från halva limen och pressad vitlök. Mixa till en sås med stavmixer.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Tärna grillosten i cm-stora bitar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok. Stek osten ca 3 min. Lägg upp på en tallrik och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda pannan. Stek morot, lök och grön paprika på hög värme ca 3 min. Tillsätt avhällda nudlar och woksås. Låt allt bli varmt, ca 1 min.
Klyfta resten av limen. Servera risnudelwok med grönsaker och limeklyfta. Toppa med limeskal, den stekta grillosten och resten av jordnötterna. Servera direkt.
Smaklig måltid!