
Vegetariskt
Tacos de lentejas - vegetarisk belugataco med avokadokräm och mangosalsa
Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- sparat kokvatten
Belugalinser
125 g
Sparat kokvatten
½ dl
Tomatpuré
½ förp
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Avokado
1 st
Lime
½ st
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Tortillabröd
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 708 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 97 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av linserna.
Blanda avhällda linser med kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs.
Skär mango i tärningar. Finhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över limesaft.
Mosa avokado i en skål eller mixa med stavmixer. Rör ner pressad limesaft, matyoghurt och salt.
Servera tortillabröd (se tips!) med belugafärs, mangosalsa, avokadokräm och tomatsalsa.
Smaklig måltid!