Tacos de lentejas - vegetarisk belugataco med avokadokräm och mangosalsa
Vegetariskt

Tacos de lentejas - vegetarisk belugataco med avokadokräm och mangosalsa

Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • sparat kokvatten
Lista
Lista
Bilder
Belugalinser
125 g
Sparat kokvatten
½ dl
Tomatpuré
½ förp
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Mango
1 st
Koriander
20 g
Lime
½ st
Avokado
1 st
Lime
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Tomatsalsa
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
708 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
97 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm tortillabröden hastigt i en torr och het stekpanna innan servering!

Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av kokvattnet när du häller av linserna.
Blanda avhällda linser med kokvatten, tomatpuré, Linas tre kryddor och salt i en bunke. Mosa till en grynig färs. 
 Skär mango i tärningar. Finhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över limesaft.
Mosa avokado i en skål eller mixa med stavmixer. Rör ner pressad limesaft, matyoghurt och salt. 
Servera tortillabröd (se tips!) med belugafärs, mangosalsa, avokadokräm och tomatsalsa.
Smaklig måltid!