Kycklingfajitas med vitlökssås

ViktVäktarna

Kycklingfajitas med vitlökssås

4.08 (1046)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
Gul lök
½ st
Röd paprika
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
½ msk
Rökt paprikapulver
½ tsk
Spiskummin
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Chili flakes
2 krm
Salt
½ tsk
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Tortillabröd
2 st
(Vete)
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du äta fler tortillabröd har de 4 Points/styck.

 Strimla gul lök och röd paprika. Dela kycklinginnerfilé på längden.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna och bryn kycklingen ca 2 min. Tillsätt grönsakerna och krydda allt med rökt paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, chili flakes (efter egen smak) och salt, fräs ytterligare ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Blanda ihop matyoghurt med finriven vitlök. Smaka av med lite salt.  
Värm tortillabröden och lägg i mixsallad, kyckling, lök och paprika. Toppa med vitlöksyoghurt och rulla ihop, ät direkt.
Smaklig måltid!