Parmesangratinerad kyckling med dragon och tomatsallad
30-40
Utan gluten

Parmesangratinerad kyckling med dragon och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk
  • vitlök
  • vitvinsvinäger

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Parmesangratinerad kyckling

Färskost (Mjölk, Laktos)
125 g
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
¾ msk
Torkad dragon
1 tsk
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Sallad

Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 581 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Dela potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Förberedelser till parmesangratinerad kyckling: Blanda ihop färskost, mjölk, dijonsenap, torkad dragon och pressad vitlök i en skål. Finriv parmesanost.
  4. Parmesangratinerad kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en liten ugnsform och häll färskostblandningen över. Strö över riven parmesanost och gratinera i övre delen av ugnen (över potatisen) ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Tomatsallad: Skär tomat i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Lägg allt i en skål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera parmesangratinerad kyckling med tomatsallad och rostad potatis.