Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpommes, kryddsmör och tomatsallad
35-45
Laktosfri

Kycklingschnitzel med dill- och parmesanpommes, kryddsmör och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • smör
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • rödvinsvinäger
  • flingsalt
  • vetemjöl
  • ströbröd
  • ägg

Parmesanpommes

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
¾ msk
Salt
Dill
10 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Tomat- & ruccolasallad

Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
1 ½ tsk
Flytande honung
1 ½ tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
1 krm
Svartpeppar
Ruccola
65 g

Kycklingschnitzel

Minutfilé
330 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
⅓ dl
Ströbröd
1 dl
Ägg (Ägg)
1 st
Olivolja
½ tsk
Smör (Mjölk)
½ tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 666 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ta fram smör så att det är rumstempererat lagom till punkt 3. 
  2. Parmesanpommes: Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min. Rör om efter halva tiden.
  3. Kryddsmör: Finriv vitlök. Lägg vitlök och smör på en liten tallrik. Mosa ihop med hjälp av en gaffel och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. 
  4. Tomat- och ruccolasallad: Finhacka rödlök. Halvera några cocktailtomater, kvarta några och låt några få vara hela. Lägg all tomat i en skål. Blanda ner rödlök, olivolja, flytande honung, rödvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar. Blanda väl med ruccola vid servering.
  5. Kycklingschnitzel: Krydda minutfilé med salt och svartpeppar. Lägg vetemjöl, ströbröd och uppvispat ägg på separata tallrikar. Vänd kycklingen först i vetemjöl, sedan i ägg och slutligen i ströbröd. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek de panerade schnitzlarna krispiga i omgångar. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
  6. Parmesanpommes: Grovhacka dill och finriv parmesan. Blanda pommes med dill och parmesan. 
  7. Servera nystekt kycklingschnitzel med parmesanpommes, kryddsmör och sallad.